Hallonlikör med vanilj

Hallonlikör med vanilj
Så enkelt, och så gott! Lika söt som hallonröd.
Annons
Den hemlagade hallonlikören behöver lagras ett par månader. Så god att smaka när hösten är här!

Recept: Hallonlikör med vanilj

Mängd: ca 9 dl

  • 1½ dl vatten
  • 5 dl socker
  • ½ vaniljstång
  • 1 liter färska hallon, 500 g
  • 75 cl okryddat brännvin

Så här gör du hallonlikör med vanilj:

  1. Mät upp vattnet i en kastrull och tillsätt socker och vaniljstång.
    Annons

    Ge blandningen ett uppkok under omrörning så att sockret smälter. Ställ åt sidan att svalna.

  2. Lägg hallonen i en väl rengjord glasburk med tättslutande lock. Häll över sval sockerlag och sprit.
  3. Sätt på det tättslutande locket och skaka om så att allt blandas väl. Ställ burken svalt att dra i ca 1 månad. Skaka burken lätt någon gång under denna tid.
  4. Sila av bären och fyll likören på rena flaskor. Tillslut flaskorna.
  5. Lagra sedan hallonlikören mörkt och svalt. Likören smakar allra bäst efter att ha lagrats i ett par månader, eller gärna ännu längre.

Här tipsar vi om flera härliga och svalkande recept.

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons