Härligt julig hallontryffel

Härligt julig hallontryffel
Hälso-Ulrikas hallontryffel är perfekt julgodis att njuta länge av. Superenkelt att göra med mycket smak och bara fem ingredienser. Dessutom glutenfritt.
Annons
Supersmarrigt julgodis med bara fem ingredienser!

Hallontryffel med vit choklad

139 kcal/bit
12 bitar
40 min + 1 dygns vila i frys

200 g vit choklad
200 g frysta hallon
1 msk honung
50 g tärnat osaltat smör, rumstempererat

Garnering:
frystorkade hallon

Annons
Annons

1. Smält chokladen i bitar över vattenbad.

2. Klä en liten brödform, 10×20 cm, med bakplåts- papper.

3. Värm hallon i en kastrull på medelvärme tills det har blivit en sås.

4. Vispa ner honungen. Häll blandningen över den smälta chokladen. Rör till en jämn smet.

5. Tillsätt smörtärningarna, några i taget, rör med slicke-
potten tills de smält helt mellan omgångarna. Mixa smeten slät med stavmixer.

Annons

6. Häll smeten i formen. Låt svalna i rumstemperatur någon timme. Strö över de frystorkade hallonen.

7. Ställ in i frysen i 24 timmar. Skär upp tryffeln i bitar, förvara dem sedan i frysen.

Av Ulrika Davidsson
Foto: Malte Danielsson

Det är aldrig för sent att förändra sin livsstil. Det enda du behöver är en stor dos motivation, inspiration och ny kunskap. Och allra helst en kickstart – ett färdigt schema med kaloriberäknade recept för dagens alla måltider.
Läs mer här

Mer recept och inspiration från allas.se:

Tävla med Maud!

ANNONS

Tävla med Maud Onnermark!

Läs mer och tävla här!

Dela på:

Annons
Annons
Annons
Annons