Högrevsburgare med tryffelaioli

Hamburgare med rostad sötpotatis recept
Hemgjorda hamburgare är oslagbart! Särskilt när du gör dem på högrevsfärs och servera ihop med rostad sötpotatis.
Annons
Hamburgare med rostad sötpotatis recept
Bästa receptet på hamburgare på högrevsfärs och rostad sötpotatis!

4 personer

600 g högrevsfärs
salt, svartpeppar

Tryffelaioli
2 äggulor
1 tsk senap
2 tsk vitvinvinäger
2 1/2 dl neutral olja
tryffelolja
salt

Rostad sötpotatis
500 g sötpotatis
2-3 msk olivolja
flingsalt
2 msk finhackade örter

Annons

Servering
4 hamburgerbröd
knaperstekt bacon
babyspenat
3 tomater, skivade
1 röd lök, i ringar

1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Rostad sötpotatis: Skala och skär potatisen i klyftor eller lite större tärningar. Blanda med olja, salt och örter. Fördela blandningen på en plåt med bakplåtspapper. Rosta i nedre delen av ugnen ca 20-30 minuter tills potatisen har blivit mjuk och fått fin färg.
3. Blanda färsen med salt och peppar. Fukta händerna och forma 4 biffar. Hetta upp smöret och stek biffarna ca 3-4 minuter på båda sidor.
4. Tryffelaioli: Vispa ihop äggulor, senap och vinäger. Tillsätt oljan i en tunn stråle under konstant vispning tills aiolin tjocknar. Smaka av med tryffelolja och salt.
Servera burgaren med bröd, knaperstekt bacon, späda spenatblad, skivad tomat, lökringar och aioli som tillbehör och rostad sötpotatis till.

Recept av Bitte E:son Forsberg
Foto: Anders Norrsell

Prova också dessa recept:

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons