Härlig cheesecakeglass med hallon – recept

Härlig cheesecakeglass  med hallon – recept
Tvista till desserten med den här ljuvligheten! Cheesecake som tårta. Krämigt gott med smak av både lakrits, hallon och kola.
Annons
Läcker cheesecakeglass – passar både som dessert och fika.
Kolaton, lakrits och hallon – läckert i denna cheesecakeglass. Foto: Olof Abrahamsson

Cheesecakeglass med hallon – recept

6 port
30 min + tid i frysen

Ingredienser:
1 burk kondenserad mjölk, 397 g
1/2–3/4 dl pressad citronsaft
500 g färskost av philadelphiatyp
2 dl vispgrädde
1–1 1/2 dl hallonsylt
1/2 tsk flytande lakrits- extrakt
ca 75 g avlånga choklad- waferskex

Annons

Garnering:
2–3 dl färska hallon
10 bitar lakritsgodis
mynta

Gör så här:
1. Pensla en avlång form, 1 1/2 liter, med ett tunt lager olja. Täck med plastfolie.
2. Vispa samman kondenserad mjölk med citronsaft. Tillsätt cream cheese och vispa till en slät massa. Vispa grädden fluffig och rör ner den.
3. Smaksätt sylten med lak- rits till önskad smak.
4. Bottna formen med glass- smet. Klicka på sylt. Varva resten av glassmeten med sylt och täck med glassmet överst.
5. Lägg kexen över. Täck med folie och frys över natten.
6. Vid servering lossas glassen från formen, lägg upp den på fat och garnera med hallon, lakritsgodis och mynta.

Läs också:

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons