
Havreflarn med kolakräm
16–18 st, dubbla
Tid: ca 45 min
75 g smör
1 dl socker
1 dl vetemjöl
2 msk grädde
2 msk ljus sirap
1 1/2 dl havregryn
1/2 tsk bakpulver
Kolakräm:
1 dl vispgrädde
1 dl socker
1 msk ljus sirap
2 tsk kakao
50 g smör
1. Blanda smör, socker, vetemjöl, grädde och sirap i en kastrull. Värm tills smöret smält – obs! får inte koka. Tillsätt havregryn med bakpulver, rör om.
2. Klicka ca 2 tsk/flarn glest på bakpappersklädd plåt. Grädda i 175° i 7–8 min. Låt svalna något innan du lossar dem.
3. Blanda kolakrämens alla ingredienser utom smöret i en kastrull. Sjud samman i 10–15 min tills det tjocknar. Tillsätt smöret under omrörning. Låt kallna. Lägg samman flarnen dubbla med krämen emellan.
Av Marianne Liljenberg
Foto: Pontus Ferneman
Baka flarnskålar och fyll med grädde och bär. Klicka HÄR