Helstekt kotlett med färskost och skinka

Fläskkotlett med skinka och färskost recept
Långstekt paprika i ugnen ger en fantastisk sötma som matchar kotletten med lufttorkad skinka och syrlig färskost.
Annons
Fläskkotlett med skinka och färskost recept
Enkelt recept på helstekt fläskkotlett med en fyllning av lufttorkad skinka och färskost.

4 personer

500 g benfri kotlett eller fläskytterfilé
4 röda paprikor
3 schalottenlökar
2 vitlöksklyftor
2 msk hackad rosmarin
2 msk hackad timjan
3 msk rapsolja
3 msk vitvinsvinäger
1 dl finhackad persilja
1 tsk salt
2 krm svartpeppar

Annons

Fyllning
100 g lufttorkad skinka, fint strimlad
200 g färskost
2 salladslökar

1. Sätt ugnen på 160°. Kärna ur och strimla paprikan, skala och hacka schalottenlök och vitlök. Blanda med hackade örter, och rapsolja och lägg i en ugnssäker form. Stek i ugnen ca 1 timme.
2. Putsa köttet och skär ett längsgående snitt, vik ut till en hel platta. Banka ut och salta och peppra.
3. Fyllning: Rör ihop ingredienserna till fyllningen och bred på. Rulla ihop och bind om med steksnöre. Bryn runt om så att köttet får fin färg, linda in i aluminiumfolie och stek tills innertemperaturen är 72°. Låt vila 10 minuter, skär upp och servera med paprikaröran.

Recept av Janet Gustavsson
Foto: Pontus Ferneman

Prova också dessa recept:

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons