Originalreceptet på rotmos

Originalreceptet på rotmos
Rotfrukter är en bra och billig råvara – prova vårt enkla recept på rotmos. Perfekt till rimmat fläsk eller oxkött!
Annons
hemlagat-rotmos-recept
Kålrot, potatis och morötter – så gott i ett hemlagat krämigt rotmos.

Hemlagat rotmos – recept

Krossad kryddpeppar och en klick smör ger fin smak åt vårt enkla recept på hemlagat rotmos.

● 4 pers ● 40 min

1 stor kålrot
saltat vatten
2 morötter
5 potatisar
kokspad
1–2 msk smör
salt och peppar
krossad kryddpeppar
hackad persilja

Annons

Servering
rimmat fläsk eller oxkött

1. Skala kålroten och skär i tärningar. Lägg tärningarna i kokande, saltat vatten (räkna 2 tsk salt/liter vatten) och koka dem knappt mjuka.
2. Skala och skiva morötterna. Skala och klyfta potatisarna. Lägg ner i grytan med kålroten och koka dem mjuka. Häll av kokspadet och spara det.
3. Pressa rotsakerna genom en potatispress. Spä moset med lite av kokspadet och rör i smör. Smaka av med salt, peppar och krossad kryddpeppar. Strö över hackad persilja och servera till exempelvis rimmat fläsk eller oxkött.

Varning för segt mos…
Vispa eller mixa inte rotfrukterna, då blir moset segt!

Bild: Shutterstock

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons