Snabb vinglögg

Gör egen glögg jul 2018
Enkelt recept på hemmagjord vinglögg av rödvin, russin, kanel, kardemumma, nejlika, ingefära, apelsin. En snabbgjord glögg som bara tar 20 minuter att göra. Låt den sedan dra några timmar eller över natten.
Annons
Hemmagjord vinglögg med kanel, kardemumma, kryddnejlika, ingefära och apelsin.
Hemmagjord vinglögg med kanel, kardemumma, kryddnejlika, ingefära och apelsin.

Hemmagjord vinglögg – recept

• 6 pers • 20 minuter

1 flaska rött vin, 75 cl
½ dl russin, gärna ekologiska
5 kanelstänger
15 hela kryddnejlikor
15 hela kardemummakärnor
1 färsk, skalad och skivad ingefära, ca 5 cm
3 dl strösocker
1 tvättad apelsin, skuren i skivor

Annons

1. Blanda allt i en kastrull. Låt sjuda nätt ca 5 minuter, ej koka – då avdunstar alkoholen. Låt dra några timmar eller över natten. Om över natten så plocka upp apelsinskivorna så det inte blir för beskt. Sila och smaka/spetsa av med brännvin special till önskad smak och styrka. Eller behåll som den är. Häll upp i vacker flaska!

Av Sandra Palmqvist
Bild: Christina Uhlin

Läs också:

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons