Honungsglaserad lax och picklade rädisor

Honungsglaserad lax och picklade rädisor
Underbara smaker! En smakrik honungsglaserad lax med asiatisk touch, serveras med härligt syrliga picklade rädisor och koriander.
Annons
Den honungsglaserade laxen får en asiatisk touch med en glaze på soja, sesamolja, vitlök och ingefära.

Recept: Honungsglaserad lax och picklade rädisor

Portioner: 4 pers
Tid: 45 min

  • 800 g lax
  • 4 blötlagda träspett

Glaze

  • drygt 1 dl flytande honung
  • drygt 1 dl soja
  • 1–2 tsk sesamolja
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 2 cm ingefära, finriven

Picklade rädisor

  • 100 g rädisor
  • 1 lagerblad
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk gula senapsfrön
  • drygt 1 dl äppelcider- vinäger
  • drygt 1 dl ättiksprit

Sallad

  • 5 salladslökar, gärna röda
  • 200 g blandad sallad
  • 100 g böngroddar

Garnering

  • färsk koriander

Så här lagar du honungsglaserad lax och picklade rädisor:

  1. Picklade rädisor: Ansa och tvätta rädisorna, skiva dem tunt.
    Annons

    Lägg rädisor, lagerblad, salt och senaps- frön i en glasburk med lock. Häll över äppelcidervinäger och ättiksprit. Sätt på locket, ställ burken åt sidan. Kan förberedas två dagar före servering.

  2. Skär laxen i fyra portionsstora bitar. Blanda alla ingredienserna till glazen i en skål. Lägg i laxen så att den täcks ordentligt. Låt marinera i 20–30 minuter.
  3. Trä varje laxbit på ett blötlagt träspett och tillaga på grillpanna eller på grillen i 6–8 minuter.
  4. Finhacka salladslöken och blanda hacket med salladen och böngroddarna. Servera tillsammans med laxspetten och de picklade rädisorna. Garnera med färsk koriander.

Recept och bild: IBL
Svensk bearbetning: Maria Ohlsson

Läs också:

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons