Honungsstekt lax med senapsdressad morotssallad

Honungsstekt lax med senapsdressad morotssallad
Enkel och snabblagad! Ge den stekta laxen sällskap av honung, senap och krämig fetaost i fräsch morotssallad.
Annons

 

4 personer

4 portionsbitar laxfilé, á 150 g
1 citron
salt och peppar
3 msk rapsolja
3 msk flytande honung
2 msk fransk senap
2 msk rödvinsvinäger

Morotssallad:
500 g morötter
1 knippa vindruvor, halverade
1 näve rucolasallad
150 g fetaost
1 liten schalottenlök, finhackad
2 tsk fransk senap, grov
1 msk rödvinsvinäger
2 msk rapsolja

Annons

Pressa citronsaft över laxen, krydda med salt och peppar. Stek på båda sidor några minuter i rapsolja.
Blanda flytande honung, senap och vinäger och ringla över mot slutet av stektiden.
Skala morötterna och dela i bitar. Koka 5 minuter i lättsaltat vatten.
Blanda morötter med halverade vindruvor, rucolasallad och strö över smulad fetaost.
Rör samman finhackad schalottenlök, senap, vinäger, rapsolja och ringla över.
Servera salladen till nystekt lax.

Recept: Janet Gustavsson
Foto: Pontus Ferneman

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons