Hur syltar man kantareller?

kantareller
Jag har sökt efter recpet på syltade kantareller, men inte funnit något. Kan du hjälpa mig?
Annons

kantareller

Recept på syltade kantareller önskas

Fråga:
Jag önskar få hjälp med recept på syltade kantareller. Har inte lyckats finna det i mina kokböcker.

Svar:
Syltad svamp tillhör inte de vanligaste recepten. Är man specialintresserad av att laga svamprätter, göra inläggningar osv rekommenderar jag Kantarellboken av kocken Katja Palmdahl, B Wahlströms förlag. Där finns många bra recept. Syltade kantareller passar bra till stekta kötträtter, speciellt av vilt, nöt eller lamm.

Syltade kantareller

2 liter små gula kantareller

Annons

vatten

2 tsk salt

Lag:

2 dl ättiksprit (12%)

3 dl av svampspadet

Annons

3 dl rårörsocker

10–12 vitpepparkorn

2 tsk senapsfrön

1 lagerblad

2–3 kryddnejlikor

2–3 skivor färsk ingefära

3– 4 skivor röd chili

1. Ansa och lägg svampen i en kastrull. Täck till hälften med vatten. Tillsätt salt. Sjud i ca 10 minuter.

2. Sila ifrån spadet och spara 3 dl till kryddlagen.

3. Blanda alla ingredienser till lagen i en kastrull och koka ihop till en lätt simmig lag. Skumma den då och då.

4. Lägg i svampen och låt koka 3– 4 min.

5. Häll upp i rengjorda burkar och förslut.

Läs också:

Av Elisabeth Ekstrand Hemmingsson

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons