Idas glutenfria syltkakor

Idas glutenfria syltkakor
Små läckra syltkakor toppade med glasyr. Mums för alla på kalas!
Annons
Bild: idasbakning.se

Ca 30 kakor

5 dl mjöl (Sempers Lågprotein Mix)
175 g laktosfritt smör, rumsvarmt
1 dl socker
2 tsk vaniljsocker
1 ägg
0,5–1 dl hallonsylt

Glasyr:

4 dl florsocker
2 msk vatten
5 droppar citronsaft eller ättika

Annons
Bild: idasbakning.se

1. Arbeta ihop mjöl, smör, socker och vaniljsocker till en smulig massa.

2. Vispa upp ägget och häll ned det i den smuliga massan. Arbeta ihop till en fin deg.

3. Sätt ugnen på 160 grader (OBS! Graderna mellan olika ugnar kan skilja sig. Jag har varmluftsugn).

4. Gör små bollar av degen och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.

5. Gör en grop i varje boll. Fyll groparna med hallonsylt.

6. Grädda kakorna mitt i ugnen ca 8-10 minuter.

7. Låt kakorna svalna.

8. Blanda ihop samtliga ingredienser och visa sedan med elvisp någon minut tills det blir lite fluffigt.

9. Spritsa, ringla eller bred ut glasyren på kakorna. Stelnar på ca 20 minuter.

Följ Idasbakning på instagram så får du fler baktips för IBS-magar!

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons