Idas glutenfria vaniljcupcakes med cookie dough-gömma

Glutenfria muffins
Överraskningsmuffins – tre läckerheter i ett. Kakdegsgömma i mjuka muffins täckta av vaniljglasyr. Kan det blir godare?
Annons
Bild: idasbakning.se

12 st muffins

Cookie dough:
90 g laktosfritt smör, rumsvarmt
3/4 dl farinsocker
1 tsk vaniljsocker
2,5-3 dl gluten- och laktosfri mjölmix (t ex Sempers Lågprotein Mix)
1,5 dl mörka chokladknappar

1. Vispa ihop smör, farinsocker och vaniljsocker till en grynig massa.

Annons

2. Tillsätt mjölmixen så det blir till en deg. Rör ner chokladknapparna.

3. Forma degen till bollar, 12 st. Lägg bollarna på en tallrik, täck med plastfolie och ställ in i frysen i 30 minuter.

Cupcakes:

50 g laktosfritt smör
2 ägg
1,5 dl socker
2,5 dl glutenfri mjölmix (jag använde Semper Lågproteinmix)
2 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
1 dl kokat vatten
12 st cookie dough-bollar

1. Börja med att smälta smöret. Låt det svalna. Börja under tiden vispa ihop ägg och socker poröst.

2. Tillsätt övriga torra ingredienser och blanda i försiktigt. Häll i smöret och vattnet och blanda till en lös smet.

3. Fördela smeten i muffinsformar och tryck ner en boll i varje form

4. Grädda mitt i ugnen, 175 grader, i ca 15 minuter. Låt sedan svalna.

Bild: idasbakning.se

Behöver du en ny sprits? Vill du spritsa som ett proffs? – kolla in vårt dekorationsset >>

Vaniljfrosting:

100 gram laktosfri färskost av philadelphiatyp
60 gram laktosfritt smör
4 dl florsocker
3 tsk vaniljsocker

1. Vispa smör och philadelphiaost slätt och luftigt.

2. Sikta i florsocker och vaniljsocker. Rör frostingen slät.

3. Spritsa på valfritt sätt när muffinsen är svalnat

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons