Ingefärskakor med hasselnötter

Ingefärskakor med hasselnötter
Knaprigt goda småkakor hör julen till. Dessa spröda godingar har en julig smak av ingefära och hasselnötter!
Annons

Ingefärskakor med nötter – recept

44 stycken
200 g smör, rumsvarmt
2 dl strösocker
1 msk ljus sirap
1 ägg
2 tsk mald ingefära
1 tsk vaniljsocker
1 dl hasselnötter
1 tsk bakpulver
5 1/2 dl vetemjöl

Annons

1. Sätt ugnen på 200°.
2. Hacka nötterna. Rör smör, socker och sirap smidigt. Rör i ägg, ingefära, vaniljsocker, nötter, bakpulver och mjöl; arbeta ihop till en deg.
3. Dela degen i två delar och skär varje del i 22 bitar. Rulla bitarna till bollar och lägg dem på en plåt med bakplåts papper. Tryck till bitarna med en gaffel. Grädda mitt i ugnen, 10 minuter.

Annons

Recept: Kerstin Svensson
Foto: Olof Abrahamsson

Prova också:

Mer recept och inspiration från allas.se:

Tävla med Maud!

ANNONS

Tävla med Maud Onnermark!

Läs mer och tävla här!

Dela på:

Annons