Italiensk tomatpaj med pesto

Italiensk tomatpaj
Sugen på en lättlagad lunch? Testa vår läckra tomatpaj med pesto och oliver som för tankarna till Italien. Serverad med en sallad blir pajen snabbt en riktig sommarfavorit!
Annons
Italiensk tomatpaj
Krämigt god paj med smak av basilika, oliver och tomat. Foto: Anders Norrsell

Recept tomatpaj med pesto och oliver

4 port

Pajdeg
125 g smör
3 dl vetemjöl
2 msk iskallt vatten

Fyllning
1 kruka basilika
8 cocktailtomater
2 vitlöksklyftor
4 ägg
300 g färskost, t ex philadel- phia
2 dl matlagningsgrädde
salt och peppar
10 svarta oliver

Annons

Garnering
oliver
cocktailtomater
3–4 msk pesto

Ugn 200°

 

Gör så här

1. Pajdeg: Arbeta ihop smör, mjöl och vatten till en deg. Tryck ut degen i en pajform, ca 24 cm i diam. Nagga med en gaffel, ställ kallt 30 min.

2. Fyllning: Hacka basilikan, halvera tomaterna, skala och hacka vitlöken. Vispa ägg, färskost och grädde, rör ner vitlök och basilika. Salta och peppra.

3. Häll blandningen i pajskalet och fördela tomater och oliver över pajen och grädda i ugn ca 30 min.

4. Garnera med oliver och tomater och lägg små klickar av pesto runt pajen.

 

Läs mer:

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons