Janssons frestelse på rotfrukter

Janssons frestelse på rotfrukter recept
Glöm potatisen – janssons frestelse smakar minst lika gott med rotfrukter! Välj de du gillar bäst.
Annons
Janssons frestelse på rotfrukter recept
Recept på en läcker variant på janssons frestelse gjord på rotfrukter.

Janssons frestelse på rotfrukter – recept

Gör janssons frestelse på nytt spännande sätt till julbordet! Enkelt recept på Janssons frestelse gjord på rotfrukter – till exempel morot, rotselleri och palsternacka. Annorlunda recept på en krämig janssons frestelse med grädde och ansjovis.

Annons

• 6 pers • 2 tim

1 kg rotfrukter, t ex morot, rotselleri, palsternacka
2 gula lökar
matfett till stekning
200 g ansjovisfiléer med spadet inräknat
3 dl vispgrädde
1 dl mjölk
½ dl ströbröd
ev 1 tsk salt
ev svartpeppar

1. Sätt ugnen på 200°. Skala och strimla rotfrukter och lök. Fräs mjukt i valfritt matfett. Grovhacka ansjovisen.
2. Blanda rotfrukter och ansjovis och lägg i en ugnsfast form, ca 20×30 cm.
3. Blanda grädde, mjölk och en del av ansjovisspadet och häll över. Strö över ströbrödet. Tillaga i mitten av ugnen i ca 30 minuter.

Tips!
Smaka av ansjovisspadet innan du blandar ner det i gräddmjölken. Vissa spad är söta och vissa mer salta, så att du själv kan balansera rätten med peppar och eventuellt salt.

Av Sandra Palmqvist
Bild: Christina Uhlin

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons