Jennie Walldéns koreanska köttbullar

Jennie Walldéns koreanska köttbullar
Jennie Walldén bjuder in koreanska smaker med köttbullar med fisksås, ingefära och vitlök.
Annons
Jennie Walldén
Jennie Walldén. Foto: Pressbild

Jennie Walldéns koreanska köttbullar – recept

4 portioner

700 g blandfärs eller nötfärs
1 ägg
½ dl vatten
½ dl ströbröd
1 msk ljus soja
1 msk fisksås
½ msk muscovadosocker eller farinsocker
2 vitlöksklyftor, skalade och finrivna
½ lite lök, skalad och riven
2 tsk riven ingefära
2 tsk sesamolja
nymalen svartpeppar
rapsolja till stekning

Annons

Gör så här

1. Vispa upp ägg och vatten. Tillsätt ströbrödet och låt stå och svälla i några minuter.

2. Blanda ner soja, fisksås, socker, vitlök, lök, ingefära och sesamolja och dra några varv med svartpepparkvarnen.

3. Lägg ner färsen och blanda väl, gärna med händerna. Rulla köttbullarna till önskad storlek och stek i rapsolja på medelvärme tills köttbullarna har fått fin färg runt om och är genomstekta.

4. Servera gärna med koreanskt eller japanskt ris med rättikskimchi, chilipicklad gurka och sesammarinerade böngroddar.

Jennie Walldén fick sitt genombrott när hon tog hem segern i Sveriges Mästerkock i TV4 2013. I dag bjuder hon på koreanska smaker på sin restaurang Namu och i Kökets middag och TV4 Nyhetsmorgon. Receptet till köttbullarna är taget från boken Asiatiska smaker, utgiven av Bonnier Fakta.

Läs också:

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons