Gör din egen jordgubbsglass – utan glassmaskin

Gör din egen jordgubbsglass – utan glassmaskin
En krämig god jordgubbsglass går hem hos både gammal och ung. Du lagar den enkelt själv även utan glassmaskin.
Annons
Ett härligt recept som inspireras av en italiensk semifreddo.

Gräddigt krämig jordgubbsglass

6 personer

500 g jordgubbar
4 ägg, delade i gulor och vitor
1 + 1 dl florsocker
4 dl vispgrädde

Garnering:
jordgubbar
citronmeliss eller mynta

1. Skölj och rensa jordgubbarna. Mixa jordgubbarna grovt.
2. Vispa äggvitorna till ett fast skum med elvisp. Tillsätt 1 dl florsocker och vispa lite till.
3. Vispa ihop äggulor och 1 dl florsocker. Vispa grädden i en annan skål.
4. Vänd ner jordgubbarna i äggulesmeten. Vänd ner den vispade grädden. Avsluta med att vända ner äggvitorna.
5. Fördela smeten i en form som är ca 20×30 cm. Täck med plastfolie och låt stå i frysen, 3–4 timmar.
6. Låt glassen stå en stund i rumstemperatur innan den serveras. Garnera med jordgubbar och citronmeliss eller mynta.

Annons

Recept:Bitte E:son Forsberg
Foto: Anders Norrsell

Annons

Prova också:

 

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons