Glöggmarinerad frukt med glass

Annons
Glöggmarinerad frukt med glass
Gott i advent! Glöggmarinerad frukt med glass.

Glöggmarinerad frukt med glass

4 port
Tid: ca 15 min

2 dl rörsocker
2 dl vatten
1 påse glöggkryddor
1 mindre ananas
1 granatäpple
2 apelsiner
vaniljglass

Garnering:
citronmeliss

1. Sjud rörsocker, vatten och kryddorna till en simmig lag. Låt svalna och sila lagen.
2. Skala ananasen och dela den i klyftor. Skär bort stammen i mitten. Skär frukten i mindre bitar.
3. Dela granatäpplet och pilla ut kärnorna utan de vita skalväggarna. Skala apelsinerna och skär klyftorna skinnfria.
4. Lägg all frukt i marinaden. Vid servering, bottna tallrik eller glas med fruktsalladen och lägg på en glasskula. Servera mer glass i en separat skål. Garnera med citronmeliss.

Annons

Av Marianne Liljenberg
Foto: Anders Norrsell

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons