Julkryddad köttfärspaj – recept

Julkryddad köttfärspaj – recept
Bjud på smakrik köttfärspaj – lättfixat och supergott! Toppa med paprika, persilja och granatäppelkärnor.
Annons
Köttfärspajen kryddas med lite garam marsala.
Supersmarrigt och enkelt att laga. Foto: Lisa Björner

Julkryddad köttfärspaj

6 portioner
1 timme

Ingredienser
100 g smör
3 dl vetemjöl
2 msk vatten

Fyllning
1 gul lök
500 g blandfärs
1 msk smör
1 1/2 tsk salt
2 krm peppar
1 msk garam masala (indisk krydda)
3 msk chilisås eller tomatpuré
1 dl riven lagrad ost
2 ägg
2 dl grädde
1 röd paprika
1 grön paprika

Annons
Annons

Servering
3 dl gräddfil
mango chutney

Garnering
hackad grön paprika
persilja
granatäpplekärnor

Gör så här
1. Hacka samman mjöl och smör. Tillsätt vatten och blanda snabbt ihop till en deg. Lättast är att använda matberedare.
2. Klä en pajform ca 24 cm med degen. Ställ kallt 20 minuter. Sätt ugnen på 200°.
3. Grädda pajskalet ca 10 minuter.
4. Hacka löken. Stek lök och färs i smöret. Tillsätt salt, peppar, kryddor och chilisås. Blanda ner osten och lägg färsen i pajskalet.
5. Vispa ägg och grädde och häll det över köttfärsen.
6. Skär paprikorna i småbitar och strö dem över. Grädda pajen i 200°, ca 30 minuter.
7. Garnera och servera den med gräddfil och mango chutney.

Mer recept och inspiration från allas.se:

Tävla med Maud!

ANNONS

Tävla med Maud Onnermark!

Läs mer och tävla här!

Dela på:

Annons