Kalasfin kycklingpaj

Kalasfin kycklingpaj
Annons
Kalasfin kycklingpaj
Färdiggrillad kyckling är en smart genväg när tiden är knaper. Foto: Erik Karlsson

Recept kycklingpaj

4-6 port

Pajdeg
3 dl vetemjöl
50 g smör
1 dl kesella

Fyllning
½ grillad kyckling, urbenad
2½ dl crème fraiche
2 tsk röd currypasta eller tomatpuré
2 dl riven lagrad ost
3 ägg
1 burk (227 g) ananasringar
250 g cocktailtomater

Annons
Annons

Garnering
grönkål
tomatklyftor

Ugn 225 °

 

Gör så här

1. Pajdeg: Arbeta samman ingredienserna i matberedare eller för hand. Låt degen vila kallt 30 min. Tryck eller kavla ut den i en pajform, ca 26 cm i diam.

Annons

2. Fyllning: Blanda crème fraiche, curry, ost och ägg. Häll blandningen i pajskalet. Dela kycklingköttet i mindre bitar och fördela det i formen. Dela ananasringarna och halvera tomaterna men spara ett par tomater till garnering. Lägg ananas och tomat längs kanten på pajen. Grädda mitt i ugnen tills fyllningen är fast och ytan har fått fin färg, ca 30 min. Garnera.

Laga också:

Kycklingfilé i senapssås

Mer recept och inspiration från allas.se:

Tävla med Maud!

ANNONS

Tävla med Maud Onnermark!

Läs mer och tävla här!

Dela på:

Annons
Annons
Annons
Annons