Vilken höjdare – kalasgod jordgubbstårta

Vilken höjdare – kalasgod jordgubbstårta
Wow vilken maffig jordgubbstårta! Fyra våningar med massor av härlig fyllning. Gräddblandningen med färskost ger härlig smakbrytning mot de söta bären.
Annons

Recept Jordgubbstårta

8 port
1 tim

Botten (gör två satser):
2 ägg
1 1/2 dl socker
1 dl vetemjöl
1/2 dl potatismjöl
1 tsk bakpulver
1/2 dl kokhett vatten

Fyllning:
4 dl vispgrädde
200 g färskost av philadelphiatyp
1 1/2 dl florsocker
ca 500 g grovt hackade jordgubbar
1–1 1/2 dl jordgubbssylt

Annons

Garnering:
1–1 1/2 liter jordgubbar
ätbara blommor
(vissa är enbart dekoration)

Gör så här:
1. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl med bakpulver. Sikta ner blandningen i smeten under försiktig omrörning. Rör ner det heta vattnet.

2. Häll upp smeten i en smord och bröad form, ca 18 cm i diam, bred ut smeten jämnt. Grädda i 175°, 30–35 min. Grädda ytterligare en kaka.

3. Vispa grädden till ganska fast skum, vispa samman färskost och florsocker. Vänd ner jordgubbshacket och sist vispgrädden.

4. Dela kakorna, bred fyllning och sylt emellan, tårtan blir 4 bottnar hög. Garnera med bär och blommor.

Läs också:

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons