Kalasgod kyckling med ost, bacon och spenat

Kyckling med bacon.
Njut av en lättfixad kycklingrätt med härlig sälta och ljuvlig smak. Ugnsstek filéer med en topping av ost, smörfräst spenat och krispigt bacon – mums!
Annons
Läckra kycklingfiléer med mumsig topping. Klart på 30 min.
Kycklingfilé med frestande topping av ost, bacon och spenat. Servera med tomater på kvist. Foto: Lisa Björner

Recept på kyckling med spenat, bacon och ost

4 port
Tid: 30 min
4 kycklingfiléer

2 tsk soja

1 msk smör

1 tsk salt

2 krm peppar

400 g tomater på kvist

125 g bacon

200 g fryst och tinad bladspenat

1 hackad vitlöksklyfta

Annons

2 krm salt

1 krm mald vitpeppar

2 dl riven lagrad ost

 

Gör så här

1. Dela tjocka filéer och blanda med soja. Bryn dem i smör i stekpannan, salta och peppra.

2. Lägg dem på en ugnsplåt tillsammans med tomaterna.

3. Strimla och stek baconet.

4. Fräs spenat och vitlök i smör i stekpannan. Salta och peppra.

5. Lägg spenat, bacon och ost på varje kycklingfilé. Sätt in mitt i ugnen i 225°, 10–12 min el tills kycklingen är genomstekt.

6. Servera med tomaterna, ugnsstekta potatisklyftor och en sallad.

Sältan från bacon och kantarellernas ljuvliga smak är utmärkt till ugnsstekt kyckling. Foto: Olof Abrahamsson

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons