Kalasgod kycklingpaj med bacon och svamp

Kalasgod kycklingpaj med bacon och svamp
Paj är alltid perfekt! Prova den här med härliga smaker av kyckling, bacon och kantareller. Matig, krämig och mumsig!
Annons
Den här matiga och mumsiga pajen med kyckling, kantareller och bacon är klar på en timme.
Kycklingpaj med bacon och kantareller … mmm vilken god kombo. Foto: Lisa Björner

Kalasgod kycklingpaj med bacon och kantareller

Tid: 1 tim
6 port

Pajdeg:
3 dl vetemjöl
100 g smör
2 msk vatten

Fyllning:
250 g kantareller el annan svamp
1 msk smör
2 krm salt
1 krm peppar
1 pkt bacon, 140 g
2 dl riven lagrad ost
200 g grillat kycklingkött

Annons
Annons

Äggstanning:
3 ägg
2 1/2 dl grädde
1 tsk salt
2 krm peppar

Garnering:
svamp

Gör så här

1. Blanda samman pajdegen i matberedare.
2. Kavla ut degen och fördela den i en pajform, ca 24 cm i diam. Ställ formen kallt i 20 min.
3. Förgrädda pajskalet i 200°, 10 min.
4. Stek kantarellerna i smör. Salta och peppra.
5. Strimla och stek baconen knapriga.
6. Lägg osten i pajskalet och strö över kycklingkött i bitar, hälften av kantarellerna och baconbitar.
7. Vispa samman äggstanningen och häll den över. Grädda pajen i ca 40 min.
8. Garnera pajen med resten av svampen.

Annons

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons
Annons
Annons
Annons