Kalasgoda crêpes med räkor

Kalasgoda crêpes med räkor
Pannkakor på lyxvis! Fyll dem med krämig räkstuvning, gratinera med ost och njut!
Annons
Pannkakor de luxe!
Pannkakor de luxe!

Räkcrêpes – recept

8–10 st/3–4 port
Tid: 40 min

Pannkakor:
3 dl vetemjöl
3 dl vatten
1 krm salt
4 ägg
3 dl mjölk
3 msk smör

Fyllning:
200 g räkor i lag
4 dl mjölk
2 dl grädde
1 dl mjöl
1 grönsaksbuljongtärning
3 msk hackad dill
salt, peppar
2 dl riven ost

Gör så här:

1. Blanda mjölk, grädde, mjöl och buljongtärning i en kastrull, koka upp under omrörning. Sjud stuvningen några min. Tillsätt räkor och dill, smaka av med salt och peppar. Låt svalna.
2. Vispa samman crêpessmeten. Vispa ihop vetemjöl, vatten och salt. Tillsätt ägg och mjölk, vispa samman.
3. Smält lite smör i botten till första stekningen. Häll upp ca 1/2 dl av smeten i crêpespanna eller i en mindre stekpanna. Vänd pannkakan när smeten stelnat på ovansidan. Stek 8 crêpes.
4. Fördela fyllningen på pannkakorna. Rulla ihop och lägg dem i en ugnssäker form. Strö över ost. Gratinera dem i 250 grader ca 5 min.
5. Servera med en sallad.

Annons
Annons

Av Eva Boström
Foto: Kent Jardhammar

Läs också:

Mer recept och inspiration från allas.se:

Tävla med Maud!

ANNONS

Tävla med Maud Onnermark!

Läs mer och tävla här!

Dela på:

Annons