Kalasgoda crêpes med räkor

Kalasgoda crêpes med räkor
Pannkakor på lyxvis! Fyll dem med krämig räkstuvning, gratinera med ost och njut!
Annons
Pannkakor de luxe!
Pannkakor de luxe! Foto: Kent Jardhammar

Räkcrêpes

8–10 st/3–4 port
Tid: 40 min

Pannkakor:
3 dl vetemjöl
3 dl vatten
1 krm salt
4 ägg
3 dl mjölk
3 msk smör
Fyllning:
200 g räkor i lag
4 dl mjölk
2 dl grädde
1 dl mjöl
1 grönsaksbuljongtärning
3 msk hackad dill
salt, peppar
2 dl riven ost

Annons

1. Blanda mjölk, grädde, mjöl och buljongtärning i en kastrull, koka upp under omrörning. Sjud stuvningen några min. Tillsätt räkor och dill, smaka av med salt och peppar. Låt svalna.
2. Vispa samman crêpessmeten. Vispa ihop vetemjöl, vatten och salt. Tillsätt ägg och mjölk, vispa samman.
3. Smält lite smör i botten till första stekningen. Häll upp ca 1/2 dl av smeten i crêpespanna eller i en mindre stekpanna. Vänd pannkakan när smeten stelnat på ovansidan. Stek 8 crêpes.
4. Fördela fyllningen på pannkakorna. Rulla ihop och lägg dem i en ugnssäker form. Strö över ost. Gratinera dem i 250 grader ca 5 min.
5. Servera med en sallad.

Av Eva Boström

Läs också:

Crêpes med kräftstuvning

 

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons