Långjäst frölimpa

Långjäst frölimpa
Det här praktiska och läckra långjästa fröbrödet jäser medan du sover!
Annons
Kalljäst bröd med solrosfrön recept
Läcker kalljäst bröd med solrosfrön, linfrön och pumpakärnor och som jäser över natten!

1 bröd

50 g jäst
1 ½ dl kallt vatten
3 ½ dl naturell yoghurt
1 ½ tsk salt
2 tsk flytande honung
8 dl vetemjöl
½ dl pumpafrön
½ dl solrosfrön
½ dl melonkärnor
½ dl hela linfrön

Topping:
solrosfrön
chiafrön

Annons

1. Sätt ugnen på 200°.
2. Smula ner jästen i en degbunke. Tillsätt vattnet och rör ut jästen tills allt lösts upp. Tillsätt yoghurt, salt och honung. Tillsätt mjöl och frön under tiden som du rör. Arbeta samman till en deg.
3. Smörj en brödform på ca 1 ½ liter. Fördela smeten i formen. Skaka formen och släta till. Täck över formen och låt brödet jäsa i rumstemperatur i minst 8 timmar eller över natten.
4. Strö över lite frön och grädda brödet i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter. Ta ut och lossa brödet ur formen. Låt brödet svalna på galler.

Recept av: Bitte E:son Forsberg.
Foto: Anders Norrsell

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons