Kanelbullar med ny smak!

Kanelbullar med ny smak!
Annons
kanelbullar
Kanelbullar med nougatsmak.

Låt dig inspireras på kanelbullens dag och baka klassiska kanelbullar med smak av Ballerinas goda nougatfyllning.

Deg
2,5 dl mjölk
2,5 dl vispgrädde
50 g jäst
1 tsk salt
0,5 dl socker
1 dl ljus sirap
1 tsk stött kardemumma
ca 13 dl vetemjöl special
150 g rumsvarmt smör

Annons

Fyllning
200 g rumsvarmt smör
300 g nougat
1 dl florsocker
2 paket Ballerina original

Topping
1 ägg
Ballerina-smul

1. Värm mjölk och grädde till 37 grader. Lös upp jästen i lite av mjölkblandningen, och häll sedan i resten. Tillsätt salt, socker, sirap, kardemumma och mjöl. Blanda väl, helst med en köksmaskin. Tillsätt smöret i kuber och låt maskin bearbeta degen i ca 10 min. Låt jäsa under bakduk i 1 timme.

Annons

2. Förbered fyllning genom att blanda smör, nougat och florsocker. Lyft bort det övre kexet (den ljusa utan fyllning) på ca hälften av Ballerina-kexen och lägg dem åt sidan. Hacka de övriga kexen.

3. Ta upp degen ur bunken och knåda den i några minuter. Dela degen i 2 delar och kavla ut en del till en rektangel. Bred på hälften av fyllningen och strö över hälften av Ballerinabitarna. Rulla ihop och skär degen i bitar. Lägg bullarna i formar på en plåt. Gör likadant med resterande deg och fyllning. Låt jäsa under bakduk i 45 minuter.

4. Hacka de undanlagda ljusa kexen. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö på kexsmulet. Grädda bullarna i 225 grader i ca 8-10 minuter.

I vår webbshop: Allt du behöver till bakningen

Snabba leveranser – Låga priser – GRATIS frakt vid beställning över 300 kr!

Läs också:

10 mumsiga saker du kan göra med gamla kanelbullar!

Fler recept på kanelbullar!

Receptet är framtaget av Maria Culha från Orkla Confectionery & Snacks.

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons