Bakelser som smakar kanelbulle!

Bakelser som smakar kanelbulle!
Baka saftiga rutor med smak av kanel och kardemumma. En kul version på kanelbullen – fast med krämig frosting på toppen!
Annons
Härliga mjuka rutor med smak av kanelbulle toppas med en krämig frosting.
Härliga mjuka rutor med smak av kanelbulle toppas med en krämig frosting.

Kanelbullekaka i långpanna – recept

• 16 bitar

150 g smör
3 dl ljust muscovadosocker
1 tsk vaniljsocker
2 tsk kanel
1 tsk kardemumma
1 nypa salt
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
3 ägg

Garnering

2½ dl vispgrädde
200 g naturell färskost
1½ dl florsocker
2 msk pärlsocker
kanel att pudra över

Annons

1. Sätt ugnen på 175°. Klä en ugnsform, 38×36 cm, med bakplåtspapper.
2. Lägg smör, muscovadosocker, vaniljsocker, kanel, kardemumma och salt i en kastrull och rör ihop tills smöret har smält. Häll över i en bunke och vispa fluffigt med en elvisp.
3. Sikta ner mjöl och bakpulver och vänd ner i smeten. Tillsätt ett ägg i taget och rör till en jämn smet. Fördela smeten i ugnsformen och grädda i mitten av ugnen i 15–18 minuter. Kakan ska vara fast i mitten. Ta ut och låt den svalna.
4. Garnering: Vispa grädden fluffig med elvisp och vispa sedan ner färskost och florsocker till en jämn fluffig topping.
5. Bred toppingen jämnt över bottnen och strö över pärlsocker och pudra gärna över lite kanel. Skär i bitar och servera.

Recept: Maja Rehwin
Bild: Christina Uhlin

Läs också:

 

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons