Kanelbullekaka – en klassiker i ny skepnad

Kanelbullekaka – en klassiker i ny skepnad
I år firar vi kanelbullens dag på nytt sätt! Vi har omvandlat den klassiska bullen och gör spröda småkakor!
Annons
Kanelbullekakan: Vi har omvandlat den klassiska bullen och gör spröda småkakor!
Vi har omvandlat den klassiska bullen och gör spröda småkakor!

Kanelbullesmåkaka – recept

30 st kanelbullekakor

  • 200 g kallt smör
  • 1 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk kardemumma
  • 1 nypa salt
  • 4 1/2 dl vetemjöl
  • 1–2 msk kallt vatten

Fyllning

  • 3 msk smör, rumstempererat
  • 2 tsk strösocker
  • 2 tsk kanel
Annons

Garnering:

  • 1 ägg till pensling
  • 2 msk pärlsocker

Så här gör du:

1. Nyp ihop alla ingredienser till kakan, förutom vattnet, till en grynig massa, med händerna eller i en matberedare. Tillsätt sedan lite vatten så att degen går ihop till en smidig deg. Plasta in och låt vila i kylen minst 30 minuter. Sätt ugnen på 200°.

Annons

2. Kavla ut degen till en rektangel, ca 1/2 cm tjock.

Annons

3. Bred på rumsvarmt smör och strö över både strösocker och kanel. Rulla sedan ihop till en rulle och dela i ca 1 cm tjocka skivor. Lägg ut på bakpappersklädd plåt och pensla med ägg, strö över pärlsocker och grädda i mitten av ugnen i 18–20 minuter. Låt dem svalna.

 

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons