Kanelrutor med vit choklad

Kanelkaka med topping på vit choklad recept
En underbart saftig kaka med trevlig kanelsmak som lyfts fram fint av en krämig frosting på vit choklad och syrliga lingon.
Annons
Kanelkaka med topping på vit choklad recept
Baka en läcker kanelkaka med topping på vit choklad och lingon! Perfekt recept till jul.

Kanelkaka med topping på vit choklad – recept

Baka läckra julkakor med kanel och en topping på vit choklad! Det här enkla receptet på kanelkaka är svårtslaget när du toppar med en frosting på cream cheese och vit choklad. Perfekt när du vill bjuda på fika i jul. Lättbakde rutor som du enkelt gör i långpanna.

Annons

● 12 bitar

Annons

2 ½ dl vatten
5 dl strösocker
100 g vit choklad
115 g smör
¾ tsk salt
1 msk malen kanel
2 ½ dl mjölk
1 tsk vinäger, ej balsamico
2 ägg
5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk bikarbonat

Frosting
75 g smör, rumstempererat
150 g naturell cream cheese
4 dl florsocker

Annons

Garnering
1–2 dl frysta lingon

1. Sätt ugnen på 175°. Klä en långpanna, ca 35×25 cm, med bakpapper.
2. Blanda vatten, socker, choklad bruten i bitar, smör, salt och kanel i en rejäl gryta som sedan kan rymma hela smeten. Värm på medellåg temperatur under omrörning tills allt smält samman. Ta grytan från värmen.
3. Blanda mjölk och vinäger i en liten skål och vispa sedan ner detta i chokladsmeten tillsammans med äggen. Sikta i mjöl, bakpulver och bikarbonat och blanda noga. Smeten blir ganska rinning.
4. Häll smeten i formen. Grädda i ca 40 minuter tills kakan är genomgräddad. Kolla med sticka. Ta ut formen och låt kakan kallna helt i den. Kyl gärna kakan till nästa dag.
5. Frosting: Ta fram smöret i god tid så att det verkligen hinner mjukna. Skär det gärna i bitar – då går det ännu fortare. Vispa det mjuka smöret med cream cheese och florsocker till en slät smet.
6. Skär kakan i rutor, klicka på frostingen och toppa med frysta lingon. Rutorna med frosting håller sig fint i flera timmar om de inte förvaras alltför varmt.

Recept: Mette Ankarloo
Bild: Ralph Månsson

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons
Annons
Annons
Annons