Kanelsockerkaka

Kanelsockerkaka
Wow, en sockerkaka som smakar precis som kanelbullar! Testa den enkla kanelsockerkakan!
Annons

Kanelsockerkaka

8 bitar

Smakar precis som kanelbullar fast går lite snabbare att baka.

85 g smör
1 tsk kanel
1 1/2 dl filmjölk
2 ägg
1 1/2 dl strösocker
2 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
pärlsocker
kanel

Annons

1. Sätt ugnen på 175°.
2. Smält smöret i en kastrull. Ta den av värmen och rör i kanel och filmjölk.
3. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver och vänd ner i smeten tillsammans med smörblandningen.
4. Häll smeten i en smord form, 20 cm i diameter. Strö över kanel och pärlsocker och grädda i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter. Låt kakan vila 10 minuter i formen innan den stjälps upp.

Recept: Kerstin Svensson

Foto: Olof Abrahamsson

Prova också:

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons