Kantarellfyllda kroppkakor med rårörda lingon

Kantarellfyllda kroppkakor med rårörda lingon
Läckra vegetariska kroppkakor med kantarellfyllning smakar gott tillsammans med rårörda lingon och en sallad!
Annons

Kantarellfyllda kroppkakor med rårörda lingon

Kantarellfyllda kroppkakor med rårörda lingon

4 personer
1 kg fast potatis
1 1/2 dl vetemjöl
2 msk potatismjöl
1 medelstor gul lök

Fyllning:
2 gula lökar
smör till stekning
200 g kantareller
1 dl strimlad basilika
1/2 tsk malen kryddpeppar
salt

Annons

Servering:
rårörda lingon, se recept
sallad

1. Skala och koka potatisen i saltat vatten. Pressa potatisen och låt svalna i kastrullen. Skala och finhacka löken. Tillsätt lök, mjöl och potatismjöl till potatisen, och blanda till en jämn smet.
2. Fyllning: Skala och finhacka löken, och fräs den mjuk i en stekpanna med smör. Ställ åt sidan. Hacka svampen och fräs den i en stekpanna med smör. Blanda lök, svamp och basilika. Smaka av med kryddpeppar och salt.
3. Forma potatisen till en rulle och dela i bitar. Gör en fördjupning i varje bit och forma till en liten skål i handen. Lägg i fyllningen och slut ihop till en boll. Bollen ska vara helt tät.
4. Lägg kroppkakorna i kokande saltat vatten, låt dem koka 12–15 minuter. De flyter upp till ytan när de är klara. Servera med rårörda lingon och sallad.

Rårörda lingon

Blanda 225 g lingon och 1½ dl strösocker. Låt stå tills sockret löst sig. Rör om.

Recept: Janet Gustavsson
Foto: Erik Karlsson

Prova också:

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons