Kantarellpasta med västerbottensost

Kantarellpasta med västerbottensost
Underbara smaker! Njut av nyplockade kantareller i krämig pastasås med västerbottensost.
Annons
Krämigt och gott med svamp.

Kantarellpasta med västerbottensost

4 port
Tid: 25 min

300 g tagliatelle
300 g kantareller
1 finhackad gul lök
2 msk smör
1/2 tsk salt
2 krm grovmald peppar
3 dl vatten
2 msk vetemjöl
2 dl grädde
100 g riven västerbottensost
30 g babyspenat

Annons

1. Koka pastan enl anvisning på förpackningen.
2. Rensa svampen. Dela stora svampar. Stek lök och svamp i smör. Salta och peppra.
3. Blanda vatten och mjöl. Häll grädde samt vatten- och mjölblandningen över svampen. Låt sjuda 5 min.
4. Häll bort vattnet från pastan men spara 1/2–1 dl. Blanda pastan med såsen, lite kokvatten och riven ost. Vänd ner spenaten.

Av Eva Boström
Foto: Kent Jardhammar

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons