Karibisk gryta med lime och kokos

Karibisk gryta med lime och kokos
Fläskkarré är riktigt god sommarmat. Låt köttet puttra med kokos och lime i en härligt kryddig gryta.
Annons
Smaker från Karibien. Mums, vilken god och kryddig gryta på fläskkarré.
Mild kokosmjölk, chilisås och lime – vilken härlig kombination! Den här karibiska karrégrytan gör du på 20 minuter. Foto: Lisa Björner

Smakrik karrégryta med lime och kokos

6 port
Tid: 20 min

1,3 kg fläskkarré
2 msk kinesisk soja
3 hackade vitlöksklyftor
2 msk olja
1 tsk salt
400 g kokosmjölk
1 dl vatten
1/2 dl sweet chilisås
1 lime, rivet skal från hela samt pressad saft från halva
1 tsk sambal oelek
1 msk grön currypasta
1 1/2 msk maizena majsstärkelse
Topping:
salta jordnötter
thaibasilika

Gör så här

1. Strimla köttet fint. Blanda det med soja och vitlök. Stek strimlorna i olja, salta.
2. Tillsätt kokosmjölk, vatten, chilisås, lime, sambal oelek och currypasta. Låt det sjuda i 7 min.
3. Blanda maizena med lite kallt vatten och rör ner i grytan. Sjud 3 min.
4. Strö över jordnötter och basilika.
5. Servera med ris och wokade grönsaker, t ex broccoli, sockerärter och paprika.

Laga också: Supergoda grillspett!

Annons

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons