Glutenfria kärleksmums med hasselnötter

Glutenfria kärleksmums med hasselnötter
Med glutenfri mjölmix märker man knappt någon skillnad på glutenfria kladdkakor och de med vanligt mjöl. Glasyren gör dessa kakor extra saftiga och goda!
Annons
En oslagbar kombination av choklad, kaffe och hasselnötter.

Recept: Kärleksmums med glutenfri mjölmix och hasselnötter

• ca 25 bitar

Glutenfri kaksmet

  • 150 g smör
  • 2 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 4½ dl glutenfri mjölmix, finns från Finax
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 3 msk kakao
  • 1½ dl mjölk

Glasyr

  • 50 g smör
  • 3½ dl florsocker
  • 4 msk nybryggt kaffe
  • 1 msk kakao
  • 2 tsk vaniljsocker
  • ev 3 msk mjölk

Garnering

  • 1 dl rostade och grovhackade hasselnötter

Här hittar du alla våra samlade glutenfria recept!

Gör såhär:

  1. Sätt ugnen på 225°.
    Annons

    Smält smöret i en kastrull. Vispa ägg och strösocker vitt och luftigt.

  2. Sikta ner den glutenfria mjölmixen, bakpulver, vaniljsocker och kakao i en skål. Vänd försiktigt ner i ägg- och sockerblandningen tillsammans med mjölken och smöret, rör om försiktigt.
  3. Ta fram en ugnsform, 30×40 cm, lägg i ett bakplåtspapper och smörj det och kanterna med lite fett. Häll smeten i formen. Grädda kakan i den nedre delen av ugnen i ca 15 minuter.
  4. Glasyr: Smält smöret i en kastrull, låt svalna. Blanda ner florsocker, kaffe, kakao och vaniljsocker. Rör om ordentligt med ballongvisp till en slät smet. Om du önskar en något lösare konsistens, tillsätt även mjölken.
  5. Bred glasyren över den varma kakan. Strö över de grovhackade hasselnötterna. Låt kakan svalna och skär sedan rutor i önskad storlek.

Av Louise Bondebjer
Bild: Sophie Håkansson

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons