Kassler på nytt vis med varm grönkålssallad – recept

Kassler
Hotta upp kasslern och servera den med varm grönkålssallad. Smaksätt med hackade nötter och fetaost. Supergott med linser och snabbfixad chilisås.
Annons
Snabbfixat till vardadgs! Kassler på enkelt vis med grönkålssallad.
Fräscht och GI-gott med kassler och grönkålssallad. Foto: Kent Jardhammar

Kassler med varm grönkålssallad – recept

4 portioner
15 minuter

Ingredienser:
1 1/2 dl röda linser
350 g grönkål
2 msk smör
50 g grovhackade hasselnötter
1/2 tsk salt
2 krm peppar
100 g fetaost
400 g kassler

Annons

Chilisås:
2 dl crème fraiche
1/2 tsk chilipulver
1 krm salt

Gör så här:
1. Koka linserna enligt anvisning på förpackningen. Blanda såsen.
2. Ta bort de hårda stammarna från grönkålen och skär bladen i småbitar. Stek dem i smör tillsammans med de grovhackade nötterna tills de doftar. Salta och peppra. Smula över fetaosten.
3. Skiva kasslern tunt och fräs den i smör.
4. Servera kasslern med grönkålsfräset, linserna och såsen.

Laga också:

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons