Kasslergratäng med sparris

Kasslergratäng med sparris
Vem gillar inte en krämig gratäng? Här med sparris och kassler!
Annons

Kasslergratäng med sparris
2 personer
1 1/2 dl okokt ris eller ca 4 dl kokt ris, helst basmatiris
125 g grön sparris
1/2 gul lök
1 msk smör
125 g champinjoner
200 g kassler
1 krm peppar
1 msk kalvfond
5 körsbärstomater
1 dl riven ost
Servering:
sallad

Annons

1. Sätt ugnen på 225°.
2. Koka ev riset.
3. Bryt av och kasta nedersta biten på sparris- en. Skär sparrisen i bitar och koka den i saltat vatten, 2 minuter. Låt rinna av.
4. Skala och hacka löken och fräs den mjuk i en stekpanna med smör. Ansa och skiva svampen och låt dem fräsa med löken ett par minuter.
5. Strimla kasslern. Blanda ris, sparris, svampfräset, kassler, peppar och fond, och häll i en smord ugnsform. Strö över delade tomater och ost och gratinera i 15 minuter. Servera med sallad.

Recept: Kerstin Svensson
Foto: Olof Abrahamsson

Prova också:

 

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons