Krämig squash- och kasslergratäng

Kasslergratäng med squash och ädelost
Med en bit kassler hemma fixar du både vardagsmaten och festmiddagen! Gör en god kasslergratäng med squash, ädelost och valnötter – så lättlagat och gott!
Annons
Kasslergratäng med squash och ädelost
Matig och god kasslergratäng där chiliflingor och ädelost ger härlig smak. Foto: Erik Karlsson

Recept kasslergratäng med squash och ädelost

4 port

500 g kassler
1 krm chiliflingor
1 msk smör
300 g squash
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
4 ägg
4 dl vispgrädde
145 g ädelost
10 valnötter
1–2 dl rucolasallad

Annons

Tillbehör
3 dl ris

Ugn 200°

Gör så här

1. Skiva kasslern och krydda med lite chiliflingor. Bryn skivorna i smöret.

2. Skär squashen i skivor. Varva squash och kassler i en smord gratängform. Skala och hacka lök och vitlök. Strö detta över gratängen.

3. Vispa samman ägg och grädde. Smula ner ädelosten i ägg- stanningen, men lägg undan lite av osten till toppingen. Häll blandningen över kasslern och squashen i formen.

4. Tillaga i ugn ca 35 min. Grovhacka valnötterna. Strö valnötterna och rucolasalladen tillsammans med resten av ädelosten över gratängen.

5. Koka riset enl anv på förp och servera till kasslergratängen.

 

Läs mer:

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons