Kikärtsjärpar med matig rårissallad

Kikärtsjärpar med matig rårissallad
Annons
kikartsbiffar-med-morot-och-ris-recept
Kikärtsbiffar med morot och råris är en fräsch rätt som mättar bra.

Kikärtsbiffar med morot och ris – recept

Lättgjorda kikärtsbiffar som görs av konserverade kikärtor. Här får du ett enkelt recept på goda vegetariska biffar som serveras till en fräsch sallad av råris, granatäpple, gurka och apelsin. Mat som mättar bra.

Annons

• 2 pers • 45 min

1 burk kikärter, 380 g
1 vitlöksklyfta
salt och peppar
1 morot
1 ägg
1 msk rågmjöl eller vetemjöl
2 msk olja till stekning

Rårissallad
2 portioner råris
10 cm gurka
1 apelsin
½ granatäpple
½ förp smörgåskrasse

1. Koka råriset enligt förpackningens anvisningar.
2. Låt kikärterna rinna av, lägg dem i en rymlig bunke. Tillsätt skalad vitlök, salt och peppar. Mixa till slät konsistens med stavmixer eller i matberedare.
3. Skala moroten, riv den grovt och vänd ner i kikärtsröran. Tillsätt ägg och rågmjöl, blanda till en jämn smet. Forma till järpar eller biffar. Stek dem gyllenbruna i en het stekpanna med olja, ca 3 minuter per sida.
4. Rårissallad: Gröp ur gurkan och skiva den tunt. Skala apelsinen och skär därefter ut fina filéer utan hinnor. Blanda gurkan och apelsinfiléerna med det kokta råriset.
5. Dela granatäpplet på mitten och gröp ur kärnorna med händerna.
6. Lägg upp rårissalladen och kikärtsjärparna på tallrikar. Toppa med granatäppelkärnor och klipp sist över smörgåskrassen.

Av Maja Rehwin
Bild: Fredrik Ödman

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons