Kinesiska köttbullar

Kinesiska köttbullar med nudlar recept
En spännande kinesisk variant av spagetti och köttbullar! Här får du nudlar istället för pasta samt köttbullar med smak av ingefära, vitlök och ostronsås.
Annons

Kinesiska köttbullar med nudlar recept

Kinesiska köttbullar med nudlar – recept

4 personer

500 g fläskfärs
2 salladslökar
1 msk kinesisk soja
1 msk ostronsås
2 tsk strösocker
½ tsk salt
1 vitlöksklyfta
1 msk hackad färsk ingefära
1 krm svartpeppar
1 tsk sesamolja
2 msk majsstärkelse
1 ägg
rapsolja eller jordnötsolja till stekning
350 g pak choi
7 dl kycklingbuljong
250 g äggnudlar
Garnering:
strimlad salladslök

Annons

1. Blanda färs, hackad salladslök, soja, ostron- sås, socker, salt, hackad vitlök, ingefära, peppar och olja. Tillsätt majs- stärkelse och ägg och rör till en smidig smet. Tillsätt vatten om smeten blir för fast.
2. Rulla stora köttbullar med blöta händer, och lägg köttbullarna på en vattensköljd skärbräda. Stek kött- bullarna gyllene i omgångar i en stek- panna med olja. Köttbullarna ska bara få färg, inte bli genomstekta.
3. Skär pak choi-bladen i grova strimlor. Tillsätt lite mer olja i stekpannan och lägg i pak choi- strimlorna. Lägg köttbullarna ovanpå och tillsätt buljongen. Lägg på ett lock och låt puttra, 10 minuter.
4. Koka nudlarna enligt anvisningarna på förpackningen. Häll av vattnet och fördela nudlarna i djupa skålar. Toppa nudlarna med grönsaker, buljong och köttbullar.

Annons

Recept: Ylva Porsklev
Foto: Emma Eriksson

Prova också:

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons