Kladdkaka de luxe – extra chokladkrämigt

Kladdkaka de luxe – extra chokladkrämigt
Med extra mycket choklad gör du galet god kladdkaka – som fortfarande är lika enkel att baka. Toppa med säsongens bär för härlig smakbrytning. Servera med grädde.
Annons
Galet god kladdkaka med extra mycket mörkchoklad. Garnera med blåbär och andra av säsongens bär.
Kalasgod kladdkaka med mycket choklad. Foto: Pontus Ferneman

Recept Kladdkaka deluxe

8 bitar
40 min

Ingredienser:
250 g mörk choklad
250 g smör
200 g florsocker, ca 3,3 dl
4 äggvitor
4 äggulor
125 g vetemjöl

Garnering:
100 g blåbär
ca 10 klasar röda vinbär
nejlikor till garnering (anv endast som dekoration)
ev skogsbärsströssel/skogsbärscrisp

Tillbehör:
vispad grädde

Gör så här:
1. Smält hackad mörk choklad med smör i en skål över hett vattenbad. Rör ner siktat florsocker.

2. Vispa äggvitorna till ett hårt, fluffigt skum.

3. Rör ner äggulor och siktat vetemjöl i chokladsmeten. Vänd sist ner äggviteskum.

4. Häll smeten i en smord och bröad form, 24 cm i diam med löstagbar kant. Grädda i 150° i 20 min. Kakan ska fortfarande vara lös i mitten när den tas ut ur ugnen. Låt kallna i formen.

5. Lossa kakan från formen och lägg upp på fat. Garnera den enligt bild eller efter egen fantasi. Servera vispad grädde till.

Läs också: Hela listan: Våra 10 populäraste köksprylar

Mer recept och inspiration från allas.se:

Tävla med Maud!

ANNONS

Tävla med Maud Onnermark!

Läs mer och tävla här!

Dela på:

Annons