Kladdkaka med daimgrädde

Kladdkaka med daimgrädde
Annons

chokladkladdtarta

Chokladkladdtårta med daimgrädde

● 1 tårta, ca 10–12 bitar

200 g mörk choklad
200 g smör eller margarin
3 ägg
2 dl socker
1 krm salt
2 1/2 dl vetemjöl

Daimgrädde

3 dl vispgrädde
50 g mörk choklad
2 dubbeldaim
1/2 liter färska jordgubbar

Annons
Annons

1. Sätt ugnen på 175°. Smörj och mjöla en rund bakform, ca 24 cm i diameter.
2. Bryt chokladen i mindre bitar och smält tillsammans matfettet i en kastrull på svag värme. Ta därefter kastrullen från värmen.
3. Rör ner äggen och sockret i chokladsåsen och rör om till slät konsistens. Vänd sist ner salt och vetemjöl och rör åter smeten slät.
4. Bre ut smeten jämnt i formen och grädda i nedre delen av ugnen i ca 20 minuter. Kakan får gärna vara lite kladdig i mitten då den tas ut. Låt kallna i formen.
5.Daimgrädde: Koka upp 1/2 dl av grädden i en kastrull. Ta därefter kastrullen från värmen. Bryt den mörka chokladen i bitar och tillsätt i den varma grädden. Rör om till slät konsistens och ställ åt sidan att kallna till rumstemperatur.
6. Vispa resterande grädde och vänd ner den svala chokladkrämen.
7. Grovhacka daimen och tillsätt ca 3/4 av hacket i chokladgrädden.
8. Lossa den kalla kakan ur formen och klicka på chokladgrädden. Strö över de sparade daimbitarna och garnera med färska jordgubbar.

Av Irene Ingelmark  Bild: Anette Nilsson

Fler smarriga kladdkakor!

 

Annons

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons