Kladdkaka med nougat

Kladdkaka med nougat
Annons

Kladdkaka med nougat

ca 8 bitar
2 ägg
2 dl strösocker
3 msk kakao
1½ dl vetemjöl
100 g smält smör
100 g dubbelnougat

Kanderade hasselnötter
100 g nötter
1 dl socker
1 tsk pressad citron
1 tsk vatten

Till formen
50 g hasselnötter
smör

Annons

Ugn 175°
Gör så här

1. Till formen: Hacka nötterna. Smörj en form med löstagbar botten och diam 22–24 cm med lite smör och strö i nötterna.

2. Vispa för hand ägg, socker, kakao och vetemjöl. Blanda i det smälta smöret. Häll smeten i formen. Skär nougaten i bitar och fördela den över smeten. Grädda i 12–15 min. Låt kakan svalna och lossa den ur formen.

3. Kanderade hasselnötter: Rosta nötterna i en torr stekpanna. Ta upp dem och gnugga av skalet. Smält socker med citron och vatten i en kastrull. Blanda ner nötterna. Rör runt. Ta upp dem och låt dem svalna på bakpapper. Strö dem på kakan.

 

Läs mer

 

Eva Bredin, Strömsund

Uppbakning: Boel Ottmer

Foto: Pontus Ferneman

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:
Annons