Klassisk cheesecake med blandade bär

Klassisk cheesecake med blandade bär
Gör denna cheesecake i en långpanna med syrlig crème fraiche-kräm och färska bär på toppen!
Annons
Krämig cheesecake med färska bär och syrlig crème fraiche-topping!

Recept: Klassisk cheesecake med blandade bär

Tips! Gör cheesecaken en dag i förväg. Då sätter den sig och blir lättare att skära.

Portioner: 24 bitar

Mer supergod cheesecake: Vanilj- och kaffecheesecake i glas

Annons

Botten

  • 225 g smör
  • 700 g digestivekex
  • 4 msk strösocker
Annons

Fyllning

  • 900 g philadelphiaost
  • 225 g hallon, lätt tinade
  • 225 g jordgubbar, lätt tinade
  • 6 ägg
  • 1½ dl strösocker

Garnering

  • 7½ dl crème fraiche
  • 1½ dl strösocker
  • 3 msk vaniljsocker
  • 250 g färska blåbär
  • 300 g färska hallon

Mer supergod cheesecake: Underbar cheesecake med jordgubbssås

Så här bakar du klassisk cheesecake med blandade bär:

  1. Sätt ugnen på 175°. Smält smöret i en kastrull. Mixa digestivekexen till smulor i en matberedare, tillsätt det smälta smöret och sockret, blanda om.
  2. Tryck ut digestivesmulet på ett smörjt bakplåtspapper i en ugnsform, 30×40 cm. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 15 minuter.
  3. Lägg ost och lätt tinade och avrunna bär i en skål ihop med ägg och socker. Mixa till en slät smet.
  4. Häll ut smeten på digestivebottnen och grädda i nedre delen av ugnen i ca 25 minuter. Under tiden, blanda ihop crème fraiche, strösocker och vaniljsocker till toppingen i en skål.
  5. Bred ut toppingen på den varma fyllningen och grädda vidare ca 10 minuter.
  6. Då kakan svalnat, låt stå svalt i kylskåp över natten för att stelna. Dekorera med bär vid servering.
Annons

Av Louise Bondebjer
Bild: Sophie Håkansson

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons