Klassisk lammstek med rödvinssky

Klassisk lammstek med rödvinssky
Här har du ett grundrecept på en klassisk lammstek med rosmarin och vitlök som tillagas i ugn. Glöm inte att alla ugnar fungerar olika, så använd gärna stektermometer.
Annons
Härlig rosastekt lammstek smaksatt med vitlök och rosmarin.

Klassisk lammstek à la Sandra – recept

Ett klassiskt recept på lammstek i ugn med en god rödsvinssky till.
• 8–10 bufféport, ca 2 tim

1 kg benfri lammstek
5 vitlöksklyftor
5 kvistar färsk rosmarin
1 tsk salt
1 tsk grovmald svartpeppar

Rödvinssky

steksky från lammet
2 dl kalvbuljong
2 dl rödvin
50 g smör

Annons

1. Sätt ugnen på 125°.
2. Låt köttet bli rumstempererat. Torka sedan av det.
3. Skala vitlöken.
4. Hacka rosmarin och riv vitlöken. Blanda ihop med salt och peppar.
5. Klappa in kryddblandningen överallt runt om hela steken. Glöm inte insidan.
6. Bind upp med steksnöre och bryn köttet, lägg i en ugnsfast form.
7. Tillaga i mitten/nedre delen av ugnen på 125° tills temperaturen är ca 57° för rosa/medium, 65° för genomstekt.
8. Låt vila 20 minuter innan du skär upp köttet.
9. Koka ihop såsen när köttet vilar. Smaka av!

Bild: Christina Uhlin

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons