Klassisk smörgåstårta med skinka, brieost och senap

Klassisk smörgåstårta med skinka, brieost och senap
Smörgåstårta - en älskad favorit som passar utmärkt på vårens alla fester.
Annons

Klassisk smörgåstårta

8 bitar
8 landgångsbröd

Fyllning 1:
1 äpple
1/2 dl gurkmix, t ex Bostongurka
2 msk senap
2 dl crème fraiche
salt och peppar

Fyllning 2:
100 g rökt skinka
1 msk riven pepparrot
1 dl hackad persilja
200 g färskost

Annons
Annons

Garnering:
2 dl crème fraiche
1 dl majonnäs
3 msk pepparrot
8 ostskivor
14 skivor rökt skinka
12 skivor pastrami
150 g brieost
15 physalisbär
200 g jordgubbar
persilja

1. Fyllning 1: Skala, kärna ur och finhacka äpplet. Blanda äpple, gurkmix, senap och crème fraiche. Smaka av med salt och peppar.
2. Fyllning 2: Finhacka skinkan. Blanda skinka, pepparrot, persilja och färskost. Smaka av med salt och peppar.
3. Lägg två brödskivor bredvid varandra och bred på drygt hälften av fyllning 1. Lägg på två brödskivor på andra hållet, och bred på nästan all fyllning 2. Lägg på två brödskivor på samma håll som de första brödskivorna. Blanda resterande fyllningar och bred på. Lägg på de sista brödskivorna på samma håll som lager två.
4. Garnering: Rör ihop crème fraiche, majonnäs och pepparrot. Bred detta runt om och ovanpå tårtan. Tryck fast ostskivorna runt om kanten. Garnera med strutar av skinka och pastrami runt om. Lägg på skivad brie och toppa med physalis och delade jord- gubbar. Garnera med persilja.

Recept: Kerstin Svensson
Foto: Olof Abrahamsson

Annons

Prova också:

Mer recept och inspiration från allas.se:

Tävla med Maud!

ANNONS

Tävla med Maud Onnermark!

Läs mer och tävla här!

Dela på:

Annons