Juligt knäckebröd med linfrön

Knäckebörd med linfrö recept
Baka enkelt ett läckert hembakat knäckebröd med linfrö och sesamfrö. Perfekt att bjuda på till jul!
Annons

Juligt knäckebröd med linfrön

14–16 stycken
25 g jäst
4 dl standardmjölk
1 1/2 tsk salt
2 msk flytande honung
1/2 dl hela linfrön
1 tsk brödkryddor (färdig blandning)
2 dl grovt rågmjöl
8–9 dl rågsikt

Annons

Garnering:
sesamfrön
havssalt

Annons

1. Sätt ugnen på 220–225°.
2. Smula ner jästen i en degbunke. Värm mjölken så den blir fingervarm. Rör tills jästen har lösts upp.
3. Tillsätt salt, honung, linfrön, brödkryddor, rågmjöl samt rågsikt lite i taget. Blanda till en smidig deg och knåda den kraftigt i några minuter. Låt jäsa övertäckt på varm och dragfri plats i ca 45 minuter.
4. Kavla ut degen riktigt tunt på ett mjölat bakbord. Stansa ut runda bröd med ett mått, ca 12–13 cm i diameter. Använd till exempel en tallrik. Placera dem på plåtar med bakplåtspapper. Pensla med vatten och strö över frön och lite havssalt.
5. Grädda dem precis under ugnens mitt i 12–13 minuter. Ta ut och låt svalna på plåten.

Recept: Bitte E:son Forsberg
Foto: Anders Norrsell

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons