Knapriga jordnötscookies

Knapriga jordnötscookies
Vem kan motstå dessa ljuvligt goda cookies med massor av jordnötter? Inte vi i alla fall! Rör ihop, rulla ut, grädda och njut!
Annons
Knapriga jordnötscookies
Om det mot förmodan skulle bli kakor över förvaras de bäst i burk med tättslutande lock. Foto: Pontus Ferneman

Recept knapriga jordnötscookies

26 st

100 g smör
1 dl strösocker
1 dl salta jordnötter
1½ dl vetemjöl
1 dl havregryn
½ tsk bakpulver

Garnering
2 tsk kanel
1 msk strösocker
2 msk grovt hackade jordnötter

Annons

Ugn 175°

Gör så här

1. Rör smör och socker vitt och poröst. Hacka sedan jordnötterna grovt och rör ner dem i smöret. Blanda mjöl, havregryn och bakpulver. Tillsätt mjölblandningen i smöret och arbeta ihop till en deg.

2. Dela degen i 26 lika stora bitar, rulla till kulor. Lägg kulorna på plåt med bakpapper och tryck till något. Strö lite kanel, socker och hackade jordnötter över kakorna.

3. Grädda i mitten av ugnen 12–15 min. Låt kakorna svalna på plåten.

 

Läs mer:

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons