Kokosbollar med fikon och dadlar

Kokosbollar med dadlar och fikon recept
Små och mjuka bollar av torkad frukt, kokos och mandelmjöl. Saftiga, söta och supergoda!
Annons
Kokosbollar med dadlar och fikon recept
Läcker julgodis i form av kokosbollar med dadlar, fikon och torkade aprikoser. Enkelt recept får du här!

Kokosbollar med dadlar och fikon – recept

Läcker och enkelt julgodis i form av kokosbollar med dadlar, fikon, torkade aprikoser och mandelmjöl. Snabbt och enkelt glutenfritt recept!

• ca 25 st

2 dl mandelmjöl
2 dl kokosflingor
5 torkade fikon
5 torkade dadlar
5 torkade aprikoser
2 msk kokosolja
2 msk honung
finrivet skal och saft av 1 lime

Annons

Garnering
¾ dl kokosflingor

1. Mät upp mandelmjöl och kokosflingor i en matberedare. Klipp bort skaften på fikonen och klipp dem sedan i mindre bitar. Klipp även dadlar och aprikoser i bitar och lägg ner i matberedaren. Hacka tills allt finfördelats.
2. Tillsätt resten av ingredienserna och kör ytterligare en kort stund tills massan börjar hålla samman.
3. Forma till runda bollar och rulla dem i kokosflingor. Förvara svalt.

Av Irene Ingelmark 
Bild: Christina Uhlin

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons