Kokospaj med exotiska frukter

Kokospaj med exotiska frukter
Vi kan inte få nog – vi bara älskar smulpajer. Och om man smaksätter smulorna som vi gjort här, blir de ännu godare!
Annons


Vi använt både frysta och färska frukter.
6 minipajer 
3 1/2 dl vetemjöl
1 dl kokosflingor
1/2 dl strösocker
1 1/2 tsk vaniljsocker
150 g kylskåpskallt smör
Fyllning:
250 g fryst tärnad mango, tinad
1/2 ananas
3 kiwifrukter
1 msk potatismjöl
Garnering:
citronmeliss eller mynta
rostade kokoschips eller kokosflingor
Servering:
glass

Annons

1. Sätt ugnen på 225°.
2. Blanda mjöl, kokos, socker, vaniljsocker och kallt smör skuret i kuber till en smulig massa. Fördela hälften av smulorna i 4 smorda portionsformar. Grädda strax under mitten i ugnen, ca 5 minuter.
3. Fyllning: Låt mangon rinna av.  Skala och skär ananasen och kiwin i tärningar.  Blanda mango, ananas, kiwi och potatismjöl.
Fördela frukten i formarna och strö på resten av smulorna.  Grädda strax under mitten i ugnen tills pajerna fått fin färg, 20–25 minuter.
4. Vid servering: Servera med en glasskula och garnera med lättrostade kokoschips eller kokosflingor.

Recept: Bitte E:son Forsberg
Foto: Anders Norrsell

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons